Varis Kimlerde Görülür?

Varis Kimlerde Görülür?

 

Varisli damarlar, birçok kişinin mustarip olduğu yaygın bir tıbbi durumdur. Bacaklardaki zayıflamış valfler ve damarlardan kaynaklanırlar, bu da bükülmelerine ve genişlemelerine neden olur. Tıbbi ortamda, bu damarlar en sık yaşlı hastalarda ve damar sorunları öyküsü olanlarda görülür.

Varisli damarlar genellikle bacaklarda ve ayaklarda görülür. Damarlar şişkinleşir ve ciltten görünür hale gelir. Mavi veya yeşilimsi bir renk olabilirler ve bazen topaklı veya bükülmüş olarak görünebilirler. Aşırı durumlarda, kasıtlı veya kasıtsız şişmeye bile neden olabilirler.

Varisli Damarlar Komplikasyonları

Varisli damarlar ayrıca ağrı, kas krampları, cildin renk değişikliği ve hatta ülser gibi komplikasyonlara neden olabilir. Tedavi edilmezse, enfeksiyonlar ve kan pıhtıları gibi başka sorunlara yol açabilir. Bu gibi durumlarda, doktorlar en iyi tedavi seçeneğini bulmak için tıbbi tavsiye almanızı önerir.

Varisli damarlar için yaşam tarzı değişiklikleri, cerrahi müdahaleler ve ilaç kullanımı dahil olmak üzere çeşitli tedaviler mevcuttur. Tedavi seçimine bakılmaksızın, sağlıklı bacak kaslarını korumak ve düzenli egzersiz yapmak önemlidir. Varisli damarların zamanla tekrarlayabileceğinin farkında olmak da önemlidir. Varis tedavisi İzmir sizlere bu alanda hizmetler sunar.

Ameliyatsız Varis Tedavi Yöntemleri

Nüfusun %20’sini Etkiliyor

Varisli damarlar, ülkemizde nüfusun yaklaşık % 20 ‘sini etkileyen yaygın bir tıbbi durumdur. Damarlar anormal şekilde büyüdüğünde ortaya çıkarlar ve genellikle cildin altında görülebilen mavi veya mor bir renk alırlar.

Hemen hemen herkeste varis problemi görülebilir. Fakat yetişkin kadınlarda erkeklerden daha yaygındır. Hamilelik veya menopoz gibi belirli faktörler kadınları kendilerine karşı daha duyarlı hale getirebilir. Varisli damarlar ağrılı ve rahatsız edici olabilir. Belirtiler arasında ağrı, yanma, zonklama, şişme ve etkilenen bacakta ağırlık bulunur. Bazı durumlarda, kaşıntıya ve cilt renginin bozulmasına ve kalıcı cilt ülserlerine de neden olabilirler.

Tedavi Seçenekleri

Varisli damarların tanı ve tedavisi bir doktor veya uzman kliniği aracılığıyla yapılabilir. Tedavi seçenekleri arasında yaşam tarzı değişiklikleri ve skleroterapi, lazer tedavisi ve radyofrekans ablasyon gibi tıbbi ilaçlar bulunur.

Varisli damarlar daha ciddi tıbbi durumlara dönüşebileceğinden, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almak önemlidir. Varisli damarların erken teşhisi ve tedavisi semptomları azaltmaya ve genel yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Varis doktoru İzmir hizmetleri almak istiyorsanız https://rizaaktas.com/ adresini tercih edebilirsiniz.

 

Kaynaklar;

https://iyiarastir.com/ameliyatsiz-varis-tedavisi/
https://cnkrt.org/varis-tedavisi-oncesi-sonrasi/
https://muratdemir.web.tr/varis-nedir-neden-olur/
https://personelatama.com/varis-tedavisi-nasil-yapilir/
https://davetsizhayat.com/varis-kimlerde-gorulur/
https://trwordpress.com/varis-tedavisini-kim-yapar/
https://hesapkapatma.org/varis-tedavisi-ne-kadar-surer/
https://sitetanitimi.net/varis-tedavisi-lazerle-yapilir-mi/
https://www.hesapacma.net/2023/02/varis-tedavisi-icin-kurum-secimi-nasl.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bozita Köpek Maması Fiyatları

İthalat İhracatın Ekonomiye Etkisi

MP3 Dönüştürücü