Vajinal Akıntı Nedenleri ve Tedavisi

 

Vajinal Akıntı Nedenleri ve Tedavisi

 

Vajinal Akıntı Nedenleri ve Tedavisi 

 

Normal Olarak Kabul Edilen Vajinal Akıntı

Akıntı beyaz veya şeffaf renkte ise, günde bir defa hijyenik ped kullanımından daha fazlasına gerek olmuyorsa, bununla birlikte kötü koku, idrar yapma esnasında yanma gibi problemler yoksa, bu fizyolojik akıntı olarak görülür. Fizyolojik akıntı, oranında sürekli bir şekilde temizlenmesini sağlamak için meydana gelir.

Vajinal Akıntısı Fazla Olan Kadınlarda Günlük Bakım Nasıl Olmalıdır?

Akıntısı fazla olan ve doktor tarafından fizyolojik akıntı teşhisi konulan kadınların yapabileceği tek şey günlük ped kullanımıdır. Bunun haricinde akıntıyı azaltacak tıbbi bir yok yoktur. Ancak doğum kontrol hapları kullanılabilir. Yanlış bir işlem olan vajina içerisin temizlemeye yönelik ürün kullanımı çok yanlıştır.  Bu durum belki işe yarayabilir ancak doktor fizyolojik akıntı teşhisi koyduğu zaman kadın ne yaparsa yapsın akıntı geriye gelir.

Vajinal Akıntı Kokusu ve Renginden Ne Tür Sorunlar Anlaşılabilir?

Vajinada meydana gelen 3 çeşit enfeksiyon vardır. Birincisi peynir kesiği halindeki akıntı ve kaşıntı halinde belirtileri bulunan mantar enfeksiyonu, ikincisi en fazla görülen belirtisi kötü kokulu, yeşil ya da kahverengi akıntısı olan bakteri enfeksiyonu, üçüncü enfeksiyon ise kökü kokulu akıntı yaratan, idrar yapma esnasında yanma ve kasık ağrısı belirtisi olan gardnerelladır.

Bakterilerde Vajinal Akıntı Sebepleri

Cinsel hayatı bulunmayan bayanlarda en fazla görülen rahatsızlığın mantar enfeksiyonudur. Bakteriyel enfeksiyon fazla olan değildir. Bakire olanlarda daha fazla rahat bir şekilde doktora gidebilmeleri gerekir.

Gebelik Döneminde Ne Tür Vajinal Akıntılar Olabilir?

En fazla görülen akıntı fizyolojik akıntılardır. Beyaz ya da şeffaf renkli ve bununla birlikte herhangi bir şikâyet oluşturmayan akıntıdır. İkinci sıklıkta görülmekte olan akıntı sebebi mantar enfeksiyonudur. Peynir kesiği renginde olan akıntı ve yanında kaşıntı da söz konusu ise bu mantar enfeksiyonudur. Gebelikte de en fazla görülen enfeksiyon türü de budur. Üçüncü akıntı sebebi amniyo sıvının gelmesidir. Bu durum da ciddi bir problemdir, mantar enfeksiyonuyla karıştırılabilir.

Hangi Hastalıklar Vajinal Akıntıya Sebep Olur?

Mantar enfeksiyonu, o civardaki koruyucu özelliği olan bakteri topluluğunun azalması sonucunda meydana gelir. Gebelik, doğum kontrol hapları, antibiyotik alımı, kontrol edilmeyen diyabet gibi etkenler sebebiyle mantar enfeksiyonu meydana gelebilir. Onun haricinde bakteriyel enfeksiyonlar, genellikle hijyen bozukluğu yüzünden oluşur. Fazla eşli cinsel hayatı bulunan bir erkek ile birlikte olmak, ortak iç çamaşırı giyilmesi, hijyeni bozuk olan alanda y aşama hijyen bozukluğuna yol açar. En fazla görüleni erkek tarafından getirilmekte olan enfeksiyondur.

Vajinal enfeksiyon belirtileri nelerdir?

Vajinal enfeksiyon belirtileri arasında en önemlisi kuyu yeşil, sarı ve balık kokusuna benzer bir akıntı yer alır. Eğer akıntının rengi ve kokusu belirgin bir hal aldıysa enfeksiyondan şüphelenebilirsiniz. Bütün enfeksiyonlarda olduğu gibi vajinal enfeksiyon tedavisinde geç kalırsanız bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Vajinal akıntı çeşitleri nelerdir?

Yumurtlama dönemine yakın bir tarihte görülen beyaz akıntı normal karşılanır. Ama akıntının rengi ve koyuluğu süt kesiği gibi bir kıvam almışsa bir maya enfeksiyonu belirtisi olabilir. Akıntı akışkan ve de berraksa bu durum da her zaman özellikle de egzersiz sonrasında normal karşılanır. Yine normal olarak kabul edilen bir başka akıntı ise berrak ve mukus kıvamındaki akıntıdır. Kahverengi veya kanlı bir akıntı regl kanamasına yakın bir dönemde bunun öncesi ve sonrasında oldukça normal. Ama bu durum çok sık yaşanıyor ve abartılı bir şekilde oluyorsa doktora görünmeniz gerekebilir.

Vajinal kaşıntı sebepleri nelerdir?

Vajinal kaşıntı sebepleri arasında en sık görülen nedenler yine cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve de enfeksiyonlardır. Eğer sarı veya yeşil renkli bir akıntı varsa ve buna yoğun bir kaşıntı eşlik ediyorsa doktora görünmeniz şarttır.

 
 

 Kaynak : https://iyiarastir.com/vajinal-akinti-nedenleri-ve-tedavisi/ & Vajinal Akıntı Nedenleri ve Tedavisi

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bozita Köpek Maması Fiyatları

İthalat İhracatın Ekonomiye Etkisi

MP3 Dönüştürücü