İcra ve Haciz Avukatı

İcra ve Haciz Avukatı

İcra ve haciz işlemleriniz olduğu zaman bir icra avukatı ile görüşme yapmalısınız. Eğer kişiye haksız bir şekilde icra davası açılmışsa bunun önüne geçmek için bir icra avukatının görüşleri alınmalıdır.

Bir borçlunun borcunu bilerek ödememesi, durumunda alacaklı kişi bir icra avukatına gidebilir. İcra avukatı sonrasında borçlu kişi mecburen borcunu ödemek zorunda kalır. Eğer borçlu olan kişi borcunu ödemiyorsa İzmir icra avukatı icra işlemlerinin hızlı bir şekilde başlamasına olanak tanır.

Bunun yanı sıra taşınır veya taşınmaz mal varlıklarına haciz işlemlerini de başlatabilir. Eğer ortada bulunan borcu ortaya çıkaracak herhangi bir delil olmazsa bunun takibini yapar.

İcra davaları en çok açılan davalar arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. İnsanlar bazı durumlarda kişi ve kurumlara borçlu kalabilir. Bazen kişi borcunu ödemekte ciddi olarak zorlanır ve ödeyemez. İki tarafında mağdur olmaması için icra davaları açılmaktadır.

 

İcra avukat danışma 

İcra Avukatı Hangi Konularda Destek Sağlar?

İzmir İcra avukatı şu konularda destek sağlamaktadır;

• Alacaklı ve borçlu arasında arabuluculuk yapar.

• Gerçek veya tüzel kişilere karşı bir vekillik yapar. Onların haklarını savunmakla yükümlüdür.

• Borç zamanında ödenmezse eğer icra takibini başlatır.

• İpotek ve rehin satışlarıyla ilgilenir.

• Haciz işlemlerini başlatır. Bu sayede borçlu olan kişiden alacak tahsil edilir.

Alacaklı olan kişi bu gibi durumlarda bazen hapis cezasına çarptırılabilir. Ancak bunun için belirli koşulların ortaya çıkması ve alacaklı olan kişinin niyetinin kötü olması gerekmektedir. Böyle durumlarda alacaklı olan kişi borcundan dolayı hapis cezası almaktadır. Bu durumda kişi en az 3 ay hapis cezası alır.

Yalnız bu konularda deneyimli bir avukat ile birlikte çalışmalar sürdürmek oldukça önemli olacaktır. Borç ve alacaklar konusunda hukuki olarak işlemler başlatılmalıdır.

Borç ne kadar büyük veya küçük olursa olsun bu süreçte alacakları tahsil etmenize yardımcı olacak bir icra avukatı gerekmektedir. Bu gibi durumlarda internet ortamında İzmir avukat tavsiye araştırmaları yapılır.

Aynı zamanda blog içerikleriyle bilgilendirici makaleler sunan Kapital Hukuk avukatları ile birlikte çok başarılı işlere imza atmaktadırlar. Bu gibi durumlarda destek almak için https://www.kapitalhukuk.com/ adresini ziyaret ederek avukat izmir alanında profesyonel kişilerle işleri yürütebilirsiniz.

https://iyiarastir.com/icra-avukat-danisma-ile-neler-saglanir/
https://cnkrt.org/izmir-avukat-ne-is-yapar/
https://muratdemir.web.tr/izmir-bosanma-avukati/
https://personelatama.com/hukuk-alaninda-icra-takibi-hizmetlerinin-onemi/
https://davetsizhayat.com/icra-ve-haciz-avukati/
https://trwordpress.com/izmir-is-hukuku-ne-kadar-onemlidir/
https://hesapkapatma.org/icra-iflas-hukuku/
https://sitetanitimi.net/izmir-icra-avukati/
https://www.hesapacma.net/2023/03/icra-hukuku-alannda-saglanan-hizmetler.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bozita Köpek Maması Fiyatları

İthalat İhracatın Ekonomiye Etkisi

MP3 Dönüştürücü