Bitcoin’i Kim Satıyor? Kripto Paraların Fiyatı Neden Artmıyor?

Bitcoin’i Kim Satıyor? Kripto Paraların Fiyatı Neden Artmıyor?

Olumlu haberlere dahi pek tepki vermediği gözlemlenen Bitcoin fiyatı, şu an 25 dolar altında seyrediyor. Benzer bir durumu Mayıs’ta da gördüğümüzü ve sonunun iyi bitmediğini hatırlatmakta fayda var. Mayıs ayında kripto paralardaki yükselişi önleyen şey satışların şiddetlenmiş olmasıydı. Peki ya şimdi?

Bitcoin’i Kim Satıyor?

Bilindiği gibi bundan takriben bir sene önce LUNA çöküşü yaşandı ve ondan beri hiçbir şeyin bir daha eskiye döndüğüne şahit olamadık. Kripto para devlerinin zincirleme iflâsını önceden tahmin eden yatırımcılar piyasadan hızlı bir şekilde kaçmaya başladı.

Glassnode’a göre, 10 BTC altında tutanlar yani bireysel Bitcoin yatırımcıları LUNA çöküşü sonrası, dolaşımdaki arzda bulunan nispî payını yüzde 13,7’den yüzde 17,54’e çıkardı.

Bu, portföyler için 790 bin BTC’lik bir artış anlamını taşıyor. 1 BTC’den az tutan (Karidesler) ve 1-10 BTC arasında tutanlardan (Yengeçlerden) meydana gelen bu grubun FTX iflâsı sonrası paylarında keskin bir yükseliş gözlemlenmesi dikkat çekici.

Öteki faktörler bir kenara; özellikle bu durum nedeniyle kendi kendine saklama talebinin arttığı son derece açık.

Bitcoin ağında Mayıs ayı itibariyle hızlı bir artış yaşandı ve yüksek işlem ücretleri sebebiyle borsalar para çekme işlemlerini askıya aldı. Bunun arka planındaki neden tabii ki BRC-20 standardı.

Satışların kaynağına gelecek olursak: Bütçesi düşük yatırımcı alım yapıyor, yükselişi tetikleyen balina ise yöneliyor. Bilhassa BTC madencileri satışlarını giderek hızlandırdı. Öte yandan Aralık-Ocak alımlarının Mayıs ayında borsalara hızla boşaltıldığını gözlemledik.

Saatler içinde milyarlarca dolar alım gerçekleştiren cüzdanlar fiyatı Ocak ayında yukarıya çekerken artık Mayıs başında piyasayı terk etmeye başladılar.

Kripto Paralarda Yükseliş Neden Olmuyor?

Bunu önleyen en büyük unsur şüphesiz, korku. Düzenleyiciler dişlerini göstermeye başladığı için bu korku giderek artıyor ve sonucunda kripto para yükselişinin önüne set çekilmiş olunuyor.

SEC Başkanı Gensler’ın diğer altcoinleri açıkça tehdit etmeye başlaması ve dünyadaki en büyük iki kripto para borsasını da karşısına alması buna bir örnek.

Fed’in Temmuz’da artış yapmaya yönelik bir sinyali vereceği tahmin ediliyor. Bu ise makro cephede korkunun dağılmasını engelliyor.

https://cnkrt.org/polygon-2-0-nedir-matic-coin-gelecegi/
https://muratdemir.web.tr/yeni-altcoinlere-dikkat/
https://sitetanitimi.net/matic-solana-ve-doge-coin-alinir-mi-kritik-seviyeler/
https://hesapkapatma.org/ripple-xrp-dususu-devam-eder-mi/
https://personelatama.com/bitcoini-kim-satiyor-kripto-paralarin-fiyati-neden-artmiyor/
https://davetsizhayat.com/memecoin-nedir/
https://trwordpress.com/launchpad-nedir/
https://www.hesapacma.net/2023/06/shiba-coin-shib-yorumlar-shiba-coin.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bozita Köpek Maması Fiyatları

İthalat İhracatın Ekonomiye Etkisi

MP3 Dönüştürücü